Μάρτιος 2017

Γιατί η αϋπνία είναι επικίνδυνη;

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τσιάο Χε του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Κίνας στη Σενγιάνγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας "European Journal of Preventive Cardiology", αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 15 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 161.000 άτομα σε βάθος 30ετίας.

Ένα πολυ-χάπι θα έλυνε τα χέρια των καρδιοπαθών

κατομμύρια ζωές ανθρώπων που διατρέχουν υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο, θα μπορούσε να σώσει ένα πολύ-χάπι που θα συνδυάζει αρκετές ουσίες, καθώς μεγάλο ποσοστό ασθενών δεν καταφέρνει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των γιατρών όταν πρέπει να λάβει περισσότερα του ενός χαπιού.

Ρομποτικός εξω-σκελετός «ξανασηκώνει» ασθενείς με κινητικά προβλήματα

Ένας ρομποτικός εξω-σκελετός που θα προσδένεται στο σώμα των ασθενών με κινητικά προβλήματα, ξαναδίνοντας τους την δυνατότητα να βαδίζουν, θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η κινεζική εταιρία Fourier Intelligence που παρουσίασε το εξωσκελετό στην Σανγκάη.

Το Fourier X1 ζυγίζει 20 κιλά και προορίζεται για ανθρώπους με προβλήματα στην κίνηση – είτε εκ γενετής είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος (π.χ τραυματισμός στην σπονδυλική στήλη) ή κάποιου άλλου προβλήματος υγείας (εγκεφαλικό, παράλυση κ.α).

Σημάδια ότι σφύζεις από υγεία

Οι ιατρικές εξετάσεις και οι επισκέψεις στους ειδικούς είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να γνωρίζεις την κατάσταση της υγείας σου, το ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «σημάδια» που μπορείς να παρατηρήσεις στην καθημερινότητά σου, τα οποία αποτελούν καλούς δείκτες υγείας. Άκου λοιπόν τι θέλει να σου ο οργανισμός σου, με εννιά απλούς τρόπους.

Ξηροφθαλμία: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Ο κερατοειδής, το μπροστινό διάφανο μέρος του ματιού, αποτελείται κατά 65% από νερό.
Για έναν άνθρωπο που πάσχει από ξηροφθαλμία, δηλαδή στεγνώνουν τα μάτια του από δάκρυα, η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη.
Εκτός από την ενυδάτωση των ματιών, τα δάκρυα απομακρύνουν τα ξένα σώματα που επικάθονται στην επιφάνειά τους.
Επίσης, έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και προστατεύουν τα μάτια από λοιμώξεις.
Όταν τα μάτια στεγνώνουν, δεν υπάρχει το απαραίτητο προστατευτικό στρώμα και ο κερατοειδής εμφανίζει αλλοιώσεις, δηλαδή μικρές φυσαλίδες, εκδορές, κλπ.

Αρρυθμίες: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Η κολπική μαρμαρυγή είναι ένα πρόβλημα που κάνει την καρδιά να χτυπά πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή με ακανόνιστο ρυθμό.

Συμβαίνει όταν τα ηλεκτρικά σήματα αστοχούν, κάνοντας τα πάνω διαμερίσματα της καρδιάς (τους κόλπους) να τρεμουλιάζουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αίμα να λιμνάζει σε αυτά τα διαμερίσματα, γεγονός που εμποδίζει την καρδιά να αντλεί αποτελεσματικά αίμα.

Οσφυαλγία - θεραπεία

Με τον όρο οσφυαλγία, ο τομέας της υγείας αναφέρεται στον κοινό πόνο στη μέση, ο οποίος δεν οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη πάθηση αλλά υποδηλώνει λειτουργικές διαταραχές, οι οποίες με τη σειρά τους οφείλονται σε κάποια αιτία.

Τα ματς της ημέρας - Τι δείχνει η τηλεόραση

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Αστέρα για τη Super League και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για την Basket League ξεχωρίζουν από τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Ξηροί καρποί και μακροζωία

Μακροζωία σημαίνει ζω πολλά χρόνια και υγιής. Είναι αρκετές οι συστάσεις των ειδικών για να ζήσουμε πολλά χρόνια και οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την διατροφή μας, αφού οι συχνότερες αιτίες θανάτου σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου, παχυσαρκία και καταστάσεις που είναι αλληλένδετες με αυτήν, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης. Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα φυστίκια, τα κάσιους, τα καρύδια κ.ά. θεωρούνται βασικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής που υπόσχεται μακροημέρευση σύμφωνα με τους επιστήμονες υγείας.

Σελίδες